je/libo/divadlo

Přátelák

  • Datum: Neděle 18. 2. 2024
  • Začátek: 18:00
  • Vstupné: 90 Kč
Přátelák

V režii Simony Šenkýřové uvidíte komedii rakouského autora Stefana Vógela, ve které jde o fotbal až v druhé řadě. Ani na tomhle představení se rozhodně nudit nebudete. Ochotnický divadelní spolek Ledříček Klášterec nad Orlicí

O hře: Marek, Bedřich a Láďa jsou již léta nejlepší kamarádi a zanícení fotbaloví fanoušci. Jejich poklidné fandění však naruší jedno zatím nenarozené dítě. Všichni přátelé a jejich ženy jsou vystaveni těžké zkoušce, kdy každý na každého ví nějaké tajemství. Hra tak pokládá otázku, kam až lze posunout hranice přátelství.

O autorovi: Rakouský dramatik, kabaretiér a spisovatel Stefan Vögel se narodil v roce 1969 v městečku Bludenz ve Vorarlberských Alpách. Vystudoval informatiku, poté se ale začal plně věnovat divadlu jako herec i autor. První úspěchy zaznamenal se svými kabaretními pořady, následovaly úspěšné divadelní hry, z nichž např. Arthur a Claire byla i zfilmována. U nás byly s úspěchem uvedeny jeho vztahové komedie Dobře rozehraná partie či Přátelák, vznikají i další české překlady (Sladké plody reality, Rytíř Ludvík, Ledvina).

XV. ročník ORLICKÉ THÁLIE 2024 – přehlídka amatérských divadelních souborů o CENU HYNKA VICENY

Přehlídka se koná v Malé scéně. V průběhu roku se divákům postupně představí amatérské divadelní soubory. Jejich výkony budou opět hodnotit diváci podobným systémem jako dosud. Na závěr přehlídky se soubor, který bude hodnocen nejlépe, stane držitelem zlaté Ceny Hynka Viceny.

Fotogalerie
  • Přátelák
  • Autor: Lukáš Prokeš