je/libo/divadlo

Záblesk

  • Datum: Pátek 14. 4. 2023
  • Začátek: 19:00
  • Vstupné: 130 Kč / důchodci a studenti 100 Kč
Záblesk

Autoři inscenace: Společnost bloumající veřejnosti na motivy hry Petera Barnese
Hrají: Alena Tomášová, Jakub Chundela, Jan Marek
Hudba: Ray Charles
Režie: Jan Marek a Romana Zemenová

O inscenaci:
Krátká jednoaktová komedie popisující milostný trojúhelník. Toto na první pohled banální téma se však odehraje v naprosto nebanálním prostředí. Výsledkem je happy end, který by v banální rovině rozhodně nastat nemohl. Více už prozradit nemůžeme. Představení nabízí notnou dávku zábavy, ale i zamyšlení nad lidmi, kteří žijí mezi námi a o jejichž světě nemáme ani zdání.

O souboru:

Sdružení vzniklo v roce 1996 v Turnově. Společnost bloumající veřejnosti (SBV) pořádala ve městě různé koncerty, divadla, festivaly, umělecké happeningy, výstavy atd. Od roku 2007 je SBV výhradně divadelním souborem. Na turnovských prknech uvedla od té doby 7 her.
Společnost se zaměřuje především na činoherní divadlo s důrazem na herectví. Využívá hereckou metodu Michaila Čechova, který se celý život zabýval vnitřním herectvím, psychologií a fyziognomií postavy a tvorbou atmosféry. Témata her, která si SBV vybírá pro své interpretace, vždy odkrývají nejen mnohovrstevnatost duše obyčejného člověka, ale také jeho komičnost, o kterou jde především.

Společnost bloumající veřejnosti Turnov

XIV. ročník ORLICKÉ THÁLIE 2023 – přehlídka amatérských divadelních souborů o CENU HYNKA VICENY

Přehlídka se koná v Malé scéně. V průběhu roku se divákům postupně představí devět amatérských divadelních souborů. Jejich výkony budou opět hodnotit diváci podobným systémem jako dosud. Na závěr přehlídky se soubor, který bude hodnocen nejlépe, stane držitelem zlaté Ceny Hynka Viceny.

Fotogalerie