na/muziku
Akce zrušena

Prázdniny s Corpulentem

  • Datum: Pátek 5. 11. 2021
  • Začátek: 19:00
  • Vstupné: 100 Kč
Prázdniny s Corpulentem

Corpulent Provocateur je alt-rockové trio hrající syrový a výbušný grunge, opepřený rychlými plamenými funkovými rytmy s psychedelickými prvky, který je zároveň místy stejně tak silně emocionálně temný, jako melodický a barevný. Těžko budete tuto kapelu žánrově zařazovat.

Kapela vznikla v roce 2014 v Pardubicích jako instrumentálně improvizující trojice, která svojí muzikální nadrženost a šílenost ventilovala v soukromí zkušebny a přitom jen tak mimoděk vyplouvaly na povrch první náznaky skladeb, založených na vlivu kapel jako Nirvana, Soundgarden, Audioslave a RATM. Své jméno kapela potom vymýšlí podle obchodu Corpulent Cowboy ze sitcomu Simpsonovi, ve kterém se prodávají outfity pro tlusté kovboje. Kapela potom začíná pracovat na konkrétním materiálu, který posléze během dvou dnů nahraje ve studiu Jámor a neočekávaně vznikne první album s názvem Nein, které na vlastní náklady vydává v květnu roku 2017 na všech digitálních platformách a také, zcela netradičně, v limitované sérii na klasických kazetách. Tento “punkově” pojatý počin jim později nečekaně otevírá cestu k dalším zajímavým příležitostem.

Na jaře roku 2019 letí Josef, Tomáš a Jirka nahrávat do The Animal Farm studios v Londýně s úmyslem zachytit jejich energii v kombinaci se zahraničních vlivem v nových skladbách. Singly Brown, Call Girl, Loss a Test jsou připraveny na vydání pod labelem The Animal Farm v průběhu nacházejícího roku. Kapela bude zároveň koncertovat po Evropě, aby podpořila vydání těchto singlů.

Corpulent Provocateur jsou tři inovativní jedinci, kteří se snaží zvednout laťku technicky náročného rocku, což jde ruku v ruce s čerstvým, drzým a až trochu šibeničním hudebním humorem.

Prázdniny

teplý letní noci, samota prázdných pokojů, ale i radost z objevování neznámého. prázdniny jsou tři kámoši z Brna, kteří karanténní smutnění začali přetvářet do písniček o odloučení a dospívání, to celé zaobalené do zvuku oscilujícím mezi estetikou alternativního popu z pokojíčku a znovuobjevenou láskou k zasněným retro kytarám zasazených do moderního kontextu. na českou klubovou scénu vstoupili dvěma videosingly 3am a slowlymoving a na podzim plánují vydat debutové ep, jehož bedroom atmosféru se snaží dostat i do svých koncertů tak, aby se posluchač cítil jako doma.

fb: https://www.facebook.com/prazdninyband

ig: https://www.instagram.com/praz.dniny/

yt: https://www.youtube.com/channel/UCIKV8njPEG0ULHdJxE1ih8g

stream: https://li.sten.to/j6NsITg