divadlo/pro/děti

Pochodem ťap aneb zvířecí pohádka o cestě domů

  • Datum: Neděle 22. 8. 2021
  • Začátek: 10:00
Pochodem ťap aneb zvířecí pohádka o cestě domů

Co všechno se může stát, když se zvířátka ze ZOO rozhodnou, že se vrátí domů do Afriky? Překonají vše, co jim dlouhá cesta nachystá? Stanou se z nich opravdoví kamarádi? Dokáží si pomoci v nouzi? Najdou nakonec svůj vysněný domov? A co je to domov? To vše a ještě mnohem více v naší pohádce!

Pohádka Pochodem ŤAP! rozvíjí dětskou fantazii a předává dětem poselství, že každý může být kamarád a každý může být něčím užitečný.

Zvířátka z naší pohádky vznikají z věcí, které děti znají ze svých domovů. Před očima našich malých diváků vytváříme originální loutky z kuchyňských a jiných domácích potřeb – papouška z lisu na česnek, slona z vysavače nebo hyenu z česače na borůvky.

Do příběhu o zvířátkách děti aktivně zapojujeme a snažíme se, aby nám pomohly dotvářet měnící se pohádkové prostředí.

Vhodné pro děti od 4 let, délka představení: 40 minut.

POHADLO aneb Pohádkové kukadlo je neformální skupina absolventek DAMU a JAMU, s rozmanitou praxí v oblasti pedagogiky a s ambicí vytvářet pro děti divadlo, které bude kvalitní, zajímavé, zábavné a navíc bude mít i edukativní přesah.

Primární pro nás je, aby naše příběhy dětem umožňovaly hlouběji poznávat svět kolem a otvíraly cestu k zamyšlení. Při oživování příběhů na jevišti nás baví využívat kombinaci loutkoherectví a činohry s interaktivními prvky. V neposlední řadě klademe důraz na rozvíjení imaginace našich dětských diváků např. skrze využití obyčejných předmětů jako loutek.

Fotogalerie