je/libo/divadlo

Morena

  • Datum: Sobota 5. 6. 2021
  • Začátek: 17:00
  • Vstupné: 50 Kč / důchodci, studenti 30 Kč / permanentka 150 Kč
Morena

nabalkoneolomouc.cz

Délka představení je 40 minut, bez přestávky. (premiéra 16. 5. 2021)

Režie: Vít Zborník, scénografie: Markéta Králová, loutky: Markéta Králová, Ondřej Zunt, kostýmy: Markéta Králová, hudba: Barbora Kovalíková, kolektiv, lidové písně, hudební doprovod: Petr Šuráň, Anna Řezníčková

Hrají

Průvodce a průvodkyně: Adam Suchánek, Julie Brožová, oddávající: Adam Suchánek, chlapec: Petr Šuráň, dívka: Julie Brožová / Barbora Kovalíková, dívka: Radka Dušková, muž: Martin Kříž, Marta: Zuzana Česáková, příbuzná: Anna Řezníčková, smrt: Barbora Genser

Slovo o souboru

Umělecký spolek Nabalkoně je divadelní, filmový a hudební spolek, který vznikl ve studentském prostředí Univerzity Palackého. V současné době tvoří jednotlivé pod Katedrou divadelních a filmových studií, v Divadle na Šantovce a ve vlastní Kabaretní scéně, která byla otevřena v září 2018. Členové tohoto intermediálního celku jsou z největších skupin studentů a absolventů divadelních a filmových studií, muzikologie a výtvarné výchovy.

Nedávné události v rámci spolku nám přivedly téma smrti velmi blízko, co je jedním z důvodů pro vznik této veřejné události / inscenace.

Slovo o inscenaci

Inscenace má tři krátké povídky, dvě jsou autorské na lidové motivy a jedna vychází ze hry Maurice Maeterlincka Vnitro.

Veřejná událost inspirovaná starým slovanským rituálem vynášení Moreny / Morany / Mařeny z vesnice. Za zvukem známých i neznámých lidových písní se společně s vámi vydáváme vyrstst Smrt iz vaší obce, a uzavřeme tak období nepotkávání, další a smutku. Čekají nás čtyři krátká zastavení propojená témata smrti a průvodu, když si můžete povídat, poslouchat nebo si notovat spolu s námi. Pojďme si společně užít příjemné setkání, zavzpomínat na všechno staré, přijmout to snad i možná i odpustit.

Diváci mohou v průběhu akce jíst i pít, takže občerstvení s sebou!

Fotogalerie
  • Morena
  • Autor: Jakub Hulák
  • Morena
  • Autor: Malá scéna