je/libo/divadlo

Kuba a tři čerti

  • Datum: Sobota 7. 3. 2020
  • Začátek: 13:15
  • Vstupné: 50 Kč / studenti a důchodci 30 Kč / permanentka 250 Kč
 Kuba a tři čerti

Jiří Miškovský, Kuba a tři čerti

Délka představení je 60 minut, bez přestávky. (premiéra 5.5.2019)

Režie: Ondřej Šeda, scénografie: Dana Šedová, kostýmy: Ondřej Šeda, Helena Lochmanová, světla a zvuk: Tomáš Kodytek, text sleduje: Marie Hellmuthová, Jarmila Petrová

Hrají

Kuba: Michal Blažek, Anička: Sandra Šebrlová, Francek: Bohuslav Koláček, čert Bimbác: Helena Lochmanová, čert Bumbác: Marcela Bucháčková, čert Hrombác: Zuzana Průchová, Lucifer: Bedřich Ducháček, babička: Květa Richterová

Slovo o souboru

Jako řádný spolek pod názvem VICENA vznikl v roce 1896 z původního Volného sdružení divadelních ochotníků, na paměť nestora „ousteckých“ divadelníků Hynka Viceny (1819-1911). V současné době je DS VICENA zapsaným spolkem s asi padesáti členy a rozsáhlou a úspěšnou činností.

Ve své více než stoleté historii sehrál spolek více než 1300 představení ve více než 500 premiérách. Spolek se pravidelně účastní soutěžních i nesoutěžních přehlídek a festivalů.

Slovo o inscenaci

Anička je mladá chudá dívčina zamilovaná do hodného pomocníka Kuby, který ji právě požádal o ruku. Ale není sám. Francek, syn místního bohatého statkáře, se také v Aničce zhlédl a aby se Kuby zbavil, zaprodá duši peklu. Tím se Kuba dostává mezi čerty, kteří naštěstí nejsou vůbec zlí – ba naopak. Rádi si hrají, pošťuchují se a vůbec se chovají trošku jako malé děti. I díky jim se podaří Kubovi dostat zpět na svět za milovanou Aničkou.

Fotogalerie
  • Kuba a tři čerti
  • Autor: Malá scéna