na/muziku

5pm jazzband

  • Datum: Pátek 29. 3. 2019
  • Začátek: 21:00
5pm jazzband

Kapela vystupuje ve složení klavír, kontrabas, saxofon, trombon a zpěv.

Filozofií tohoto uskupení je vytvořit protiváhu současnému trendu, který zní ‘čím hlasitější hudba, tím lepší‘. Proto 5pm hraje převážně akusticky s mírným přizvučením kontrabasu a nazvučením zpěvu.

Publikum tento přístup vítá, neboť lidé si mohou během vystoupení popovídat, aniž by se museli překřikovat. Z toho vyplývá, že kapele nejvíce vyhovuje klubové prostředí nebo různá posezení, kde se od posluchače nevyžaduje maximální soustředění. 5pm tak přispívá k vytvoření příjemné atmosféry akce a nechává na samotném posluchači, jak hodně se do vystoupení zapojí.

Kapela 5pm jazzband je vhodná pro příležitosti jako jsou vernisáže, besídky, posezení při hudbě, slavnosti všech druhů nebo jako doprovodný program různých festivalů.

5pm považuje za svoji domovskou scénu zahrádku pod kaštany u hotelu Praha v Potštejně, kde ve spolupráci s manželi Frimlovými a Trnkovými pořádá pravidelná měsíční vystoupení. Tato posezení mají vždy nezapomenutelnou atmosféru.

Kapela vznikla v roce 2014 a odehrála kolem 50ti vystoupení. Pravidelně je zvána do jazzového klubu Satchmo v Hradci Králové a také pravidelně vystupuje v již zmíněném Potštejně. Dále si 5pm zahráli v Rychnově nad Kněžnou, Hronově, Broumově, Náchodě, Novém Městě nad Metují, Janských Lázních atd.

V roce 2017 se 5pm jazzband zúčastnil živého vysílání Českého rozhlasu Hradec Králové v pořadu Regionální scéna a poté natočil a vydal svoje první CD s názvem . . . v klidu. Křest CD proběhl v klubu Satchmo v Hradci Králové a kmotrem byl známý jazzový kontrabasista Robert Balzar.

Nyní 5pm jazzband vystupuje v tomto složení.

Petra Klausová – zpěv

Jenda Polnický – saxofon

Michal Vacek – trombon

Jiří Doležal – kontrabas

Luboš Kašpar - klavír