je/libo/divadlo

Rozmarný duch

  • Datum: Čtvrtek 8. 3. 2018
  • Začátek: 19:00
  • Vstupné: 30 Kč / 150 Kč permanentka na celý festival / divadelní předplatné zdarma
Rozmarný duch

Délka představení je 110 minut s přestávkou. (premiéra 3. 6. 2016)

Režie:  Renáta Šťastná

Hlasová spolupráce:  Marie Kučerová

Scéna:  Petr Boháč

Technická spolupráce:  Ondřej Bartoš

Hrají

Charles:  Ondřej Broulík

Ruth:  Věra Zapletalová

Elvíra:  Simona Krausová

madame Arcati:  Lucie Křivčíková

paní Bradmanová:  Marta Jenčíková

pan Bradman:  Milan Zlesák

Edith:  Eliška Vetišková

Slovo o souboru

Třetí zvonění. Pohodlně se posadíte. Hra začíná. Na scénu vtrhneme my, herci. Jsme od vás tak blízko, že by stačilo natáhnout ruku a mohli byste se nás dotknout. I my si uvědomujeme vaši přítomnost. Nemusíme se na vás dívat a vnímáme vaši náladu, jestli jste na nás napojení, slyšíme váš dech.

Exil je jiné divadlo. Žádná opona, žádné křišťálové lustry, žádný samet, ani balkony a lóže. Byli bychom rádi, kdybyste se u nás cítili přirozeně a pohodlně jako doma. Od roku 2000 naším divadlem prošly desítky lidí.

V současnosti tvoří ansámbl na čtyřicet herců a režisérů. Někdo se jen občas mihne, někteří tu hrají a zkoušejí skoro každý den. Přicházejí sem po své práci. Například řidič autobusu, sestřička z nemocnice, novinářka, projektantka, učitelka, student i důchodkyně. Spojuje nás divadlo, které hrajeme pro vás a rádi.

Zatím jsme nazkoušeli devadesátku inscenací.

Jezdíme po festivalech a přehlídkách amatérského divadla. A své dveře otevíráme těm, kteří si na vlastní kůži chtějí vyzkoušet, jak se stojí na prknech, která znamenají svět.

Slovo o inscenaci

Roztomilá komedie plná břitkých slovních přestřelek mezi živými a duchy. Není záhodno zahrávat si s okultními vědami a brát spiritismus na lehkou váhu.

Fotogalerie
  • Rozmarný duch
  • Autor: Matouš Gorun