je/libo/divadlo

Český děják

  • Datum: Sobota 2. 12. 2017
  • Začátek: 20:00
  • Vstupné: 50 Kč
Český děják

O představení
Kabaret (francouzsky cabaret – hospoda) je malá scéna se zábavným programem, který se skládá z jednotlivých hudebních, pěveckých, tanečních nebo scénických výstupů. Kabaret si dělá legraci z chudých, bohatých, z buržoazie i ze smetánky. Jeho cílem je pobavit, rozplakat diváky smíchy, mnohdy i pobouřit. A k tomu české dějiny poskytují spoustu příležitostí.
Představení vzniklo letmým výběrem dějinných událostí a významných osobností, které posloužily jako základ pro skeče, gagy, písničky a drobné vtípky. Vše jsme vydolovali z vlastních tvůrčích zdrojů notně podpořených invencí, zkušenostmi a motivací Gary Edwardse. Bylo nebylo? Jak je komu libo.
Gary Edwards
Původem Američan (ale to není jeho vina), světoobčan, hudební skladatel, muzikant, klaun, lektor, spisovatel, zakladatel celosvětově rozvinutého projektu zdravotních klaunů, amatérský astronom, pilot, renesanční člověk Gary Edwards žil a působil v několika končinách světa, až se usadil v Končinách u Sloupnice. Zde nalezl divadelní soubor Doveda ve stadiu bezradné nečinnosti a z neznámých důvodů mu nabídl svou tvůrčí pomoc i zázemí. I přes odhodlaný odpor souboru přesvědčil jeho členy, že lze vytvořit autorské představení, skládat písně a hrát na hudební i nehudební nástroje.
O souboru
Parta ochotníků navázala na tradici venkovského divadla ve Sloupnici v roce 1992 pod hlavičkou Sboru dobrovolných hasičů. Začínali jsme pohádkami, poté jsme vyzkoušeli i další žánry od situační komedie přes klasiku, comedii dell´arte, parodii, grotesku, adaptace fi lmových a televizních hitů až po muzikál. Nejnovější představení nám přineslo novou zkušenost v podobně zcela autorského přístupu k tvorbě představení. Za 25 let existence souboru se urodila nová generace, která už se do dění aktivně zapojila, další pokračovatele pilně plodíme a vychováváme.

režie: Gary Edwards, hudba: Jana Sychrová, texty písní: Martin Škeřík a DOVEDA, kostýmy: Markéta Čermáková, Markéta Klusoňová, Eva Bednářová a DOVEDA, hrají a zpívají: Pavel Demele
Jaroslav Novák, Eliška Nováková, Martin Pelikán, Jana Sychrová, Martin Škeřík, Irena Štochlová, Tereza Štochlová,
Viktorie Štochlová

Fotogalerie