na/muziku

Karel Kekeši

  • Datum: Pátek 24. 11. 2017
  • Začátek: 20:00
Karel Kekeši

Karel Kekeši

Uslyšíte průřez Karlovy široké hudební škály - od lidovek českých, moravských i slovenských přes písně Balkánu, skladby z klasiky, populární hudby až po zpěv zcela intuitivní s použitím alikvotních tónů.

Karel Kekeši se narodil 8.8. 1967 v Krnově. Už od dětství se toužil stát profesionálním zpěvákem. Nemá žádné pěvecké školy a ni konzervatoř. Absolvoval však mnoho kurzů zpěvu a naučil se mnoho technik zpívání. Od dětství se naučil hrát na akordeon a zpívat lidové písně. Zpíval v dechovém orchestru, ve vojenské kapele, v tanečním orchestru a v orchestru Václava Hybše. V současné době se věnuje sólovému koncertování a muzikoterapii.

V rámci sebepoznávání potkal paní Petru Schwabe, která v něm objevila schopnost harmonizovat za pomoci alikvótně-intuitivního zpěvu. Je to technika zpívání různě vysokých tónů, které svojí vibrací příznivě působí na naši psychiku i na orgány v lidském těle a uvolňují tlak , stres a napětí. Dokáže zklidnit a celkově harmonizovat. Tuto techniku zpívání a její vibraci znali již naši dávní předkové, egyptští kněží, tibetští lámové a šamani.