je/libo/divadlo

Valérie a týden divů

  • Datum: Pátek 23. 6. 2017
  • Začátek: 21:00
Valérie a týden divů

Literární předloha: Vítězslav Nezval: Valérie a týden divů

concept přinesl a production supervision držel John Red

dramaturgie a režie: Latrina Magika

costumes opatřily Kate Starling a Helen Rush, která po měsíčných nocích i všechno opéření slátala

obrazy ve své výt-varně uklohnila Kate Starling, život jim vdechl Mike Horn

za práh bolesti doprovází: The Dresden Dolls a Dillon v drápech kapely Kvokani, podezřelého novotvaru s vlastní skladbou Slepičí mor (Red, Costlibuy)

skriptem, nápovědcem a dodavatelem živin se vyjevil Jarry Costlibuy

ostrými fotony jeviště bičuje a mnohé technické trable řeší Wence Urban

fluidními obrazy dění zaplavuje Kate Starling

zvukové vlny šavlemi krotí George Brake

starring: Martina Henry jako Valérie, Mark Cottage jako Orlík, Mike Horn v roli Tchoře, Teresa Red coby Babička, John Red v úloze Graciána a Jarry Costlibuy as kočí Ondřej

premiéra: 28. října 2016

několik slov o inscenaci

Dark kabaret horror peep show podle Vítězslava Nezvala. Ten v předmluvě říká: „Napsal jsem tuto knihu z lásky k tajemství starých vypravovánek, pověr a romantických knih, psaných švabachem, jež se kdysi mihly před mýma očima a jež mi nedopřály svěřit svůj obsah. Zdá se mi, že básnické umění není ničím víc a ničím méně než splácením starých dluhů životu a jeho tajemství. Aniž bych chtěl svým „černým románem“ kohokoliv sváděti z cesty (nejméně ty, kdož se bojí pohledět přes hranice „dneška“), obracím se k těm, kdož se občas rádi zastavují jako já nad mystériem určitých dvorů, sklepení, letohrádků a smyček mysli kolem tajemného. Podám-li jim touto svou knihou evokaci jistých vzácných a řídkých pocitů, které mne přiměly k napsání příběhu, který klepe na okraj směšného a bezcenného, budu spokojen."

několik slov o souboru

Latrina Magika je alternativní scéna Národního V.A.D. divadla. Navazuje na předchozí projekty, které nelze zcela dobře zařadit do klasické tvůrčí linie V.A.D.