je/libo/divadlo

Vono to pude aneb Král Ubu

  • Datum: Sobota 11. 3. 2017
  • Začátek: 18:30
  • Vstupné: 30 Kč / 150 Kč celý festival
Vono to pude aneb Král Ubu

Úprava a režie Petr Hofmann

Hrají:
Petr Hencl, Míla Doležalová, Miroslav Vik, Jana Koubová, Martin Černý, Martin Petřík, Tereza Trnková, Lucie Novotná, Lenka Faltová, Pavel Balcar

Slovo o souboru

Jsme ochotnický divadelní soubor s více než šedesátiletou tradicí. Silnou stránkou spolku jsou především komedie, kterými bavíme publikum jak v Třebechovicích pod Orebem, tak na četných divadelních zájezdech. Od roku 2004 jsme nastudovali 13 divadelních her, které jsme uvedli v 42 městech na 50 různých jevištích.

Slovo o inscenaci

Originální dramatizace nesmrtelné hry Alfreda Jarryho.

Odvážná divadelní inscenace s vtipným scénářem Petra Hofmanna a skvělými hereckými výkony, především ideální představitel otce Ubu Petr Hencl a výborná matka Ubu v podání Míly Doležalové.

Groteskní příběh otce Ubu, chvastouna a násilníka, blba a zbabělce, který je ztělesněním tuposti, podlosti a zla, a který jako génius všežravosti dosahuje vrcholu moci. Otec Ubu, hulvát a spodina všech spodin, se podněcován manželkou, stane králem poté, co dá zavraždit panovníka. Občanům slibuje demokracii, ale pokladna vyplundrované země zeje prázdnotou, ožebračený lid reptá. Královský pár se svými pochlebníky zesiluje teror i vůči vlastním lidem.

Lid chamtivého krále i s jeho vulgární ženou svrhne. Ubu prchá do sousední země, ALE na jeho místo nastupuje další….

Délka představení je 80 minut. (premiéra 5. 11. 2016)

Fotogalerie
  • Vono to pude aneb Král Ubu
  • Autor: Jan Pražák