na/muziku

Tichá doba / Těžká doba potichu

  • Datum: Pátek 24. 3. 2017
  • Začátek: 20:00
Tichá doba / Těžká doba potichu

V poslední době se roztrhnul pytel s revivalovými kapelami. Protože se nám zdá zbytečné omezení upnout se jen na jednu kapelu, hrajeme revival muziky, která se nám líbí. Takže komíháme někde na pokraji rocku ve všech jeho odnožích, blues, folku, reggae, punku a jiné příjemné muziky. Oprašujeme poctivé bigbítové písničky, které nezáří novotou, ale stojí za to, aby se hrály.

Nejvíce skladeb v našem repertoáru pochází ze zlatých 70. let, kdy muzika kvasila a bublala a vznikala spousta výborných skladeb, ale přibrali jsme i některé starší kousky (z 18.století) i pár věcí novějších.

Neuslyšíte od nás pop, disko, techno, country ani dechovku, leda snad v sebeobraně.

Jsme kapelou vhodnou pro mejdany a hromadné oslavy čtyřicetin, padesátin a jiných -sátin, možná i -cetin, pokud se vám rocková muzika 70. let líbí.

Těžká doba má obsazení, které takřka vylučuje přesné kopírování převzatých skladeb, takže spolu s působením sklerózy a nutností improvizace většinou vznikne něco nového, jiného a občas i zajímavého, zvláště při dobré hvězdné konstelaci. Často s námi hrají a zpívají různí hosté, čímž se skladby ještě víc mění.

Těžká doba hraje v současné době v tomto obsazení: 

Honza Pokorný - klávesy, zpěv, Míra Junek - el. kytara, Martin Sejbal - Mates - flétny,sax,zpěv, Tomáš Krejčík nebo Jenda Krejčík - basovka, Michal Krejčík - kytara, Kuba Šilar - bicí, Honza Škarka j.h.- zpěv, basa

Zdroj: http://bandzone.cz/tezkadoba?at=info