výtvar/no.621

Realita z Čech a vesmíru

  • Od: Neděle 2. 10. 2016 17:00
  • Do: Pondělí 31. 10. 2016 2:00
Realita z Čech a vesmíru

O autorovi

Jmenuji se Zdeněk Hájek a jsem ústeckým rodákem z roku 1963. Jako malému chlapci mi poprvé do ruky dal tužku můj otec, který sám maloval a mě začal do světa kreseb zasvěcovat. Otec však bohužel v mém raném dětství zemřel, a tak mě v kresbě dále podporovala maminka. Zapsala mě do Lidové školy umění, kde jsem po několik let pokračoval ve výuce různorodé výtvarné tvorby. Bohužel po několika letech se výuka začala vymykat mým představám, a tak jsem výtvarný obor opustil a začal se věnovat jiným aktivitám. A to zejména modelářství a železnicí, která se posléze stala mým hlavním koníčkem.

K malování jsem se vrátil až na vojně, kde jsem se seznámil s vojáky, kteří večery trávili nějakou výtvarnou činností a to zejména s učitelem výtvarné výchovy Mgr. Mikušem a s nadšeným výtvarníkem Michalem Horákem. Zpočátku za jejich pomoci jsem začal malovat malé fantazie a posléze i kreslit dle fotografií zejména portréty.

Po návratu do civilu jsem částečně ve výtvarné činnosti pokračoval, ale kromě zaměstnání mě pohltila i hudba a garážová kapela, ve které jsem brnkal na kytaru. Časem kapela bohužel zanikla a já se opět začal více věnovat malbě a kresbě.

Jak šel čas, přibývalo práce v zaměstnání, a tak šlo opět kreslení i malování stranou. Až v letošním roce, kdy mě postihla delší pracovní neschopnost, jsem se zejména ke kresbě vrátil a tyto kresby tvoří podstatnou část této výstavy. V případě zájmu o nějakou kresbu mě můžete kontaktovat na tel. 721 721 011 nebo na e-mail hzottta@seznam.cz

Zdeněk Hájek

Fotogalerie