outdoor/kino

Festival outdoorových filmů 2015

  • Datum: Sobota 7. 11. 2015
  • Začátek: 18:00
  • Vstupné: 50 Kč / studenti a členové FK 30 Kč / permanentka denní 80 Kč / festivalová 350 Kč
Festival outdoorových filmů 2015

Sobota 7. 11. - 17 hod.

A Pyramids: Leap of Wonder (Pyramidy: Seskok divů) - Cedric Dumont se konečně odhodlá splnit si dlouholetý sen - proletět se ve wingsuit obleku nad pyramidami v Gíze. IBN / 4 min.

B Panaroma - V červenci 2014 se Edu Marín pustil do největší výzvy svého života. Projektu, při kterém chtěl vylézt na Panorama. ESP / 28 min.

D Na křídlech divokých koní - Jen málokdo se může pochlubit, že viděl skutečné divoké koně v přírodě. CZE / 26 min.

C Find Your Love - Film, který pojednává o motivaci vystoupit ze zóny pohodlí a učinit skok do neznáma. GBR / 2.37 min.

A Skateporning - Skateporning je především nové tuzemské video z dílny Lip Production, které mapuje partu kámošů, co si plní své sny. CZE / 35 min.

N Cesta 626 - Krátký český dokumentární film o výstupu našich horolezců na vrchol hory Ganek ve Vysokých Tatrách. CZE / 8 min.

Festival má 4 soutěžní kategorie.
A. dobrodružný a extrémní sportovní film – sporty v přírodě (mimo horolezectví a vodní sporty), lyžování, extrémní lyžování, horská kola, paragliding, speleologie atd.
B. horolezecký a horský film – horolezecké sporty, expediční lezení, lezení v ledu, polární expedice, horská krajina, člověk a hory
C. dobrodružný vodní sportovní film – rafting, vodácké sporty, kajaking, kanoistika, jachting, potápění, surfing, dálkové plavání a podvodní speleologie atd.
D. cestopisný film (filmy výhradně cestopisného charakteru nezařazené do kategoríí A, B, C)
N. nesoutěžní film (nemá nárok na cenu)