outdoor/kino

Festival outdoorových filmů 2015

  • Datum: Středa 4. 11. 2015
  • Začátek: 20:00
  • Vstupné: 50 Kč / studenti a členové FK 30 Kč / permanentka denní 80 Kč / festivalová 350 Kč
Festival outdoorových filmů 2015

Středa 4. 11. - 19 hod.

B Stelvio. Crocevia della Pace - Křižovatky míru je dokumentární film pojednávající o jedinečném místě v srdci Evropy: Průsmyku Stelvio. DEU / 52 min.

D 10% Afriky - Vitalita téměř nevidomého muže dokáže motivovat široké spektrum lidí nejen se zdravotním handicapem. CZE / 26 min.

A Red Bull Feel The Wheel - Na longboardovou scénu vlítla zcela nová disciplína, která se zrodila v Česku – longboardcross. CZE / 12 min.

C Back to Teahupoo / Zpět na Teahupoo - Brazilská surfařka Maya Gabeira se vrací do vln, které ji málem stály život. AUT / 4 min.

Festival má 4 soutěžní kategorie.
A. dobrodružný a extrémní sportovní film – sporty v přírodě (mimo horolezectví a vodní sporty), lyžování, extrémní lyžování, horská kola, paragliding, speleologie atd.
B. horolezecký a horský film – horolezecké sporty, expediční lezení, lezení v ledu, polární expedice, horská krajina, člověk a hory
C. dobrodružný vodní sportovní film – rafting, vodácké sporty, kajaking, kanoistika, jachting, potápění, surfing, dálkové plavání a podvodní speleologie atd.
D. cestopisný film (filmy výhradně cestopisného charakteru nezařazené do kategoríí A, B, C)
N. nesoutěžní film (nemá nárok na cenu)