na/muziku

Koncert Františka Kasla

  • Datum: Pátek 3. 10. 2014
  • Začátek: 19:00
  • Vstupné: 80,- Kč
Koncert Františka Kasla

Dlouhodobě spolupracoval s Milanem Jablonským a s Marcelem Zmožkem. Díky Milanu Jablonskému poznal Dylana, Palečka s Janíkem, ale i české texty. Seznámil ho s Kainarem a s texty Zdeňka Rytíře. Napsal mu první texty a vystupovali spolu jako dvojice. Milan četl básničky a František hrál na kytaru a zpíval. V tomto období vydává své první CD - Co se má, které bylo shrnutím spolupráce s Milanem Jablonským.
V roce 1993 vychází u firmy Babeta CD Ještě mě nepřenesli přes práh. Z tohoto alba se dostala na výběr radiohitů písnička I královny mají bosé nohy odkaz youtube zde.
Po setkání s redaktorem a pozdejším manažerem Marianem Opletalem vychází v roce 1995 u firmy Panton CD Snad jsem to zavinil. Na tomto CD začíná jeho spolupráce s producentem a aranžerem Markem Dobrodinským. František Kasl začíná spolupracovat také s redaktorem Country radia Honzou Šrámkem
V roce 1997 vychází u firmy TOP Sound countryově laděné CD Dlouhá cesta, za které dostal cenu Country radia Klipo jako objev roku 1997.
V roce 1998 dostává opět cenu Country rádia Klipo v hlasování posluchačů tohoto rádia. Se svou kapelou Franta Kasl Band vystupuje v různých country, ale i rockových klubech. Začíná také doprovázet zpěváka Jakuba Smolíka, pro kterého skládá již několik let písničky, z nichž je asi nejznámější titulní píseň alba Zachraňte milenky.
V tomto roce se seznamuje s kapelníkem legendární skupiny Fešáci Antonínem Kny a začíná hostovat v jejich koncertních salonech po celé republice. V roce 1999 následují festivaly na Slovensku, zajezd do Norska, autorská spolupráce na výročním CD Fešáci v Kristových letech a na sólovém CD Pavla Brümera Není nejhůř jak se zdá.
Na konci tohoto roku vychází u firmy Tommü CD Tak to vidím já, na kterém spolupracuje s Antonínem Kny a natáčí duet s Pavlem Brümerem se kterým také vystupuje se skupinou Cadilac.
V roce 2002 s novými členy Franta Kasl Bandu připravuje nové nahrávky, skupina se orientuje více na rockové kluby a vystupuje také na srazech motorkářů.
Koncem roku 2004 vychází u firmy WinGra CD Ty si tančíš, s návrhem obalu od Andreje Kostiče,který také natočil klipy k několika písničkám. Např. Kdybych odkaz youtube zde.
Od roku 1990 doprovází Jakuba Smolíka na koncertech kytarou a zpěvem. Jakubovi složil několik písní např.:Zachraňte milenky, Srdce na dlani, Chvála bláznovství, Hvězda k nebi padá, Vteřina, Rána z rána, Já nejsem zlej atd. . Poprvé se setkali u táboráku, na zabijačce, kterou dělal jejich společný známý. František Kasl tam přijel zahrát s Marcelem Zmožkem, se kterým tenkrát vystupoval. Bylo to v roce 1989. Pak se asi rok neviděli.. Po roce se opět potkali v noční Praze a od té doby začala postupně vznikat jejich vzájemná spolupráce.

Fotogalerie