je/libo/divadlo

Punk Rock

  • Datum: Čtvrtek 26. 6. 2014
  • Začátek: 13:15
Punk Rock

Autor: Simon Stephnes

Překlad: Ivo Kristián Kubák a Marie Nováková

Režie a dramaturgie: Renata Vordová

Členové tvůrčího týmu: František Kaska, Jarek Jurečka

Před dvěma lety jsme hledali zajímavý text vhodný pro sedmnáctileté herce, text hry Punk rock nám poslala jedna z jeho překladatelek a naše kamarádka Máša Nováková. Po prvním společném čtení bylo jasné, že jsme našli to pravé. Je pro nás příkladem té lepší cool dramatiky pro mladé tvůrce i diváky. Příběh několika studentů scházejících se ve studovně (možná), příběh o manipulaci, vztazích, svobodě, pravidlech (snad), příběh o nemoci (člověka či světa) rozehrává sedm herců ve stylizované scéně. Oproti předloze jsme použili hudbu Nicka Cavea, ovšem v punkové úpravě Jarka Jurečky.

Soubor Sedum divů světa vznikl před osmi lety při gymnáziu Františka Křižíka jako dětský divadelní kroužek. Za tu dobu se rozrostl, dospěl, obměnil a zase zmenšil. Vytvořili jsme sedm inscenací, zúčastnili se řady přehlídek. V poslední době se také zabýváme improvizací (založili jsme oddíl improvizační ligy Klimpr), jezdíme na společné prázdninové dílny a vedeme dlouhé intelektuální debaty u kávy.

Hrají: Jarek Jurečka, Baruš Schneiderová, Václav Matějovský, Jan Holub Lounský, Daniel Vonášek, Simona Schonknechtová, Kateřina Chvalová.

Fotogalerie