je/libo/divadlo

Zdravotní vycházka

  • Datum: Sobota 22. 3. 2014
  • Začátek: 20:00
  • Vstupné: 60,- Kč / studenti 40,- Kč
Zdravotní vycházka

Dva herci, dvě lavičky, jedna postel.
Dvě lavičky na zahradě jedné psychiatrické léčebny. Na jedné sedí ONA a poslouchá hudbu. Přiblíží se ON, zapálí si cigaretu a rádiem zlostně hodí o zem. Tak začíná děj současné francouzské hry talentovaného dramatika Nicolase Bedose.

Zdravotní vycházka je o netradičním vztahu dvou psychicky narušených lidí, kteří by rovnýma nohama rádi skočili do společného vztahu, ale prostředí léčebny i vlastní fóbie jsou proti. Hra na pomezí romantické a konverzační komedie stojí na dialozích obou hrdinů, kteří i na krátké ploše prožijí řadu emočních vzletů a pádů. Diváky překvapí závěr, který dosavadní průběh hry zcela převrátí naruby.

Zdravotní vycházka měla v autorově režii světovou premiéru 25. ledna 2010 v pařížském divadle La Pépinière a hlavní role ztvárnili hvězdná herečka Mélanie Laurent (mj. Hanebný parchanti Quentina Tarantina) a Jérôm Kircher.

Nicolas Bedos (1980) se od svých osmnácti let pohybuje ve světě televize, filmu a divadla. Mélanie Laurent získala za roli ve Zdravotní vycházce v roce 2010 Molièrovou cenu za nejlepší ženský herecký výkon.

V Divadle Exil si Zdravotní vycházka odbyla svou českou premiéru.

obsazení:

ONA – Kateřina Prouzová
ON – Josef Jan Kopecký j. h.

režie: Tomáš Klement
hudba: Jakub Holovský (Kubatko)
světla: Josef Jan Kopecký
grafika: Michal Horák

Fotogalerie