je/libo/divadlo

Hear the motion!

  • Datum: Úterý 25. 3. 2014
  • Začátek: 20:00
  • Vstupné: 70,- Kč / studenti 50,- Kč
Hear the motion!

Nová vlna současné pantomimy! Pásmo krátkých příběhů probouzející vaši fantazii, u kterého se budete smát i plakat. Zjistíte, že příběhy beze slov dokážou sdělit víc než sáhodlouhé texty nebo řečené projevy. Představení tak boří hranice nejen mezi národnostmi, jazyky a věkovými skupinami, ale i mezi naší fantazií a realitou jedenadvacátého století.

Herci, kteří se večer představí:

Anna Kukuczkova

Radek Pokorný

Anton Eliaš

Tomáš Kaspryzk

O souboru Mime Prague.

Jsme mladý soubor, který představuje novou vlnu současné pantomimy. Na základě dlouholetých zkušeností a úspěchů jednotlivých členů našeho souboru jsme se rozhodli spojit své síly, abychom pro vás vytvořili profesionální seskupení, které bude tvořit a reprezentovat současnou pantomimu nejen u nás, ale i ve světě. Vedením souboru se ujal mezinárodně uznávaný představitel pantomimy a mimického divadla Radim Vizváry.

Mnozí z vás si myslí, že pantomima je mrtvá a staromódní. Rádi bychom vám dokázali, že naše pantomina může být krásna, sexy a odvážně provokativní. Nenosíme červené nosy, bílé rukavičky nebo pruhovaná trička. Nehrajeme slepice v televizních estrádách, etudy s nafukovacím balónkem, nepředstavujeme mima ve vymyšlené krabici, nehrajeme imaginární zeď nebo se nepřetahujeme s neexistujícim lanem.

Naší filosofií je inovovat pantomimu v celé její komplexní divadelní tvorbě. Rozvíjíme její dramaturgii, poetiku a zdokonalujeme techniku mimu. Inspirujeme se současným uměním a vybíráme si témata blízká člověku 21. století. Nebojíme se experimentovat! Hledáme nové způsoby vyjádření. Přemýšlíme současně. Inspirujeme se vašimi životy a potřebami. Bouráme hranice tradičnosti a myslíme na dnešního diváka. Spolupracujeme s mladými umělci z různých oborů, abychom posunuli pantomimu do podoby, která vás rozhodně nudit nebude.

Nechceme vám říkat: „Nebojte se, jsme jiní!“ Přijďte se podívat a přesvědčte se sami.

Fotogalerie